آغاز اجرای طرح تحول آفرین پزشک خانواده شهری در شهرستان کهگیلویه بزرگ
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: حفظ جوانی جمعیت از برنامههای هدفگذاری شده مرکز بهداشت استان است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد دکتر محمد ملکزاده در پایش مدیریتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه با اشاره به مشکلات حوزه بهداشتی این شهرستان گفت: معاونت بهداشت دانشگاه مواردی را هدف گذاری کردند که یکی از آنها جوانی جمعیت است که باید تلاش کنیم جمعیت جوان حفظ شود.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم پیشگیری از سقطهای غیر مجاز تاکید کرد و افزود : شناسایی زوجهای نابارور، کاهش مرگ و میرهای کودکان و مادران باردار و توجه به مادران باردار دارای بیماری دیابتیک و فشار خونی مورد توجه باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سلامت آب همواره مورد تاکید است عنوان کرد: کلر زنی در شهرضعیف و در روستاها ضعیفتر است که میطلبد آبداران در این خصوص همکاری کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: رهاسازی پسماندهای عفونی و غیر عفونی در شهرستان کهگیلویه به یک معضل بهداشتی تبدیل شده که شهرداری برای رفع این مشکل پای کار باشند.
دکتر ملکزاده بر پیشگیری آسیبهای اجتماعی خصوصا در بحث خودکشی تاکید کرد و گفت: افرادی که یک بار اقدام به خودکشی کردند در معرض آسیب بیشتری هستند.
وی بر توسعه خدمات دندانپزشکی تاکید کرد و گفت: مادران باردار، مادران شیرده و کودکان ۶ تا ۱۴ سال از خدمات دندانپزشکی بهرهمند شوند.
دکتر محمد ملکزاده به سند تقویت شبکهها اشاره و عنوان کرد: سند تقویت شبکهها در شهرستانها مورد پیگیری قرار گیرد .
وی با اشاره به طرح پزشک خانواده شهری در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر گفت: این طرح در گچساران اجرا و در شهرستان کهگیلویه نیز اجرایی میشود و شبکه بهداشت شهرستان نگران تزریق بودجهای جهت اجرای طرح نباشند چرا که اولویت اول وزارت بهداشت کاهش پرداخت از جیب مردم و از طرف دیگر سرگردانی بیماران و مراجعه کننده گان را سروسامان می بخشد.
دکتر ملکزاده عنوان کرد: طرح پزشک خانواده شهری موجب عدالت در سلامت و کاهش پرداختی از جیب مردم میشود و خدمات خوبی در این طرح ارائه داده میشود .
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد بر افزایش سطح سواد سلامت مردم تاکید کرد و گفت: افزایش سطح سواد سلامت باید از خانوادهها آغاز شود.
رییس مرکز بهداشت استان در پایان با اشاره به تدوین سند بیماریهای غیر واگیر خاطرنشان کرد: سند بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت و فشار خون تدوین شده است که سواد سلامت این بیماریها از خانوادهها آغاز شود.
به گزارش وب دا یاسوج، پایش مدیریتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از نحوه ارائه خدمات رسانی، بررسی کمبودها و مشکلات با حضور سرپرست معاونت بهداشتی، سید علی موسوی رجا معاون فنی، فرشته بوستانی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان، مهندس جلیل پور معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه، مدیران و مسوولان واحدهای معاونت بهداشتی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان به مدت دو روز انجام گرفت.
نویسنده و تهیه کننده/ سید حسین رازیان
را